A A A K K K
людям із порушенням зору
комунальне некомерційне підприємство
"ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ"

Новини Рейтер про monkeypox

Дата: 01.06.2022 13:18
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Всесвітня організація охорони здоров’я не вірить, що спалах віспи мавп за межами Африки призведе до пандемії, заявив чиновник у понеділок, додавши, що залишається незрозумілим, чи можуть інфіковані люди, які не мають симптомів, передавати хворобу.

У травні було зареєстровано понад 300 підозрюваних та підтверджених випадків віспи мавп – зазвичай легкого захворювання, яке поширюється при тісному контакті та може викликати симптоми грипу та гнійні ураження шкіри, переважно в Європі.

ВООЗ розглядає питання, чи слід оцінювати спалах як «потенційну надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я, що становить міжнародне занепокоєння» або як PHEIC. Така декларація, як це було зроблено для COVID-19 та Еболи, допомогла б прискорити дослідження та фінансування для стримування хвороби. читати більше

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/unlikely-monkeypox-outbreak-will-lead-pandemic-says-who-202

ЛОНДОН. Люди, інфіковані віспою мавп, можуть ізолюватися вдома, якщо вони залишаються достатньо здоровими, дотримуючись заходів щодо обмеження тісного контакту з іншими, повідомило в понеділок Агентство охорони здоров’я Великобританії (UKHSA), що є частиною рекомендацій, спрямованих на обмеження. зростання в країні випадків вірусної хвороби.

У травні було зареєстровано понад 300 підозрюваних і підтверджених випадків віспи мавп, за межами Африки, де вірус є ендемічним. Зазвичай легка хвороба поширюється при тісному контакті і може викликати симптоми, схожі на грип, і гнійні ураження шкіри. читати більше

В Англії було виявлено ще 71 випадок віспи мавп, повідомляє UKHSA окремо, в результаті чого загальна кількість підтверджених випадків у Сполученому Королівстві загалом становить 179 з початку травня. читати більше

Вчені шукають, що може пояснити незвичайний сплеск випадків, оскільки більшість випадків не пов’язані з подорожами. читати більше

У UKHSA вказали , що передача інфекції відбувається у Великій Британії, і заявила, що інфіковані люди повинні уникати контакту з іншими, поки їхні ураження не загоїться, а струпи не висохнуть.

Інфіковані люди можуть обмежити ризик поширення, використовуючи стандартні методи очищення та дезінфекції, а також прання власного одягу та постільної білизни з миючими засобами в пральній машині, повідомляє агентство.

Крім того, інфіковані люди повинні утримуватися від сексу, як тільки з’являться симптоми, повідомляє агентство. Хоча в даний час немає доказів поширення віспи мавп через статеві виділення, вона рекомендувала людям із вірусом використовувати презервативи протягом восьми тижнів після зараження як запобіжний захід.

Найвищий ризик зараження – через прямий контакт з людиною, хворою на віспу мавп, але загальний ризик для населення Великобританії залишається низьким, сказала Рут Мілтон, старший медичний радник і директор зі стратегічного реагування на віспу мавп в UKHSA.

Агентство, яке пропонує вакцину для тих, хто контактує з хворими, закупило понад 20 000 доз вакцини проти віспи, виробленої Bavarian Nordic (BAVA.CO) . 

Віруси віспи і віспи мавп тісно споріднені.

 

УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ

UKHSA рекомендував медичним працівникам, які працюють з підтвердженими та підозрюваними випадками, носити засоби індивідуального захисту, включаючи халати, засоби захисту очей та рукавички.

Вакцина також буде запропонована медичним працівникам, які займаються доглядом за пацієнтами з підтвердженою віспою мавп, і співробітникам служб сексуального здоров’я, які будуть оцінювати підозрювані випадки.

У таких закладах, як соціальна допомога для дорослих, в’язниці та притулки для бездомних, пацієнти повинні перебувати в одній кімнаті з окремими туалетами.

Ризик зараження домашнього улюбленця низький, додали в агентстві. https://www.reuters.com/world/uk/people-infected-with-monkeypox-can-isolate-home-ukhsa-2022-05-30/?

Bavarian Nordic знову піднімає щорічні рекомендації на 2022 рік після угод про вакцину проти мавпяної віспи

Данська біотехнологічна компанія Bavarian Nordic (BAVA.CO) у понеділок вдруге переглянула свої щорічні інструкції після підписання контрактів на поставку вакцини проти віспи мавп Imvanex з кількома нерозкритими країнами.

Bavarian Nordic повідомила, що поставки вакцини почнуться негайно, і додала, що веде переговори з іншими країнами щодо постачання вакцин.

"Ми раді допомогти більшій кількості країн у постачанні вакцин, але ми продовжуємо наш діалог з іншими урядами, щоб зробити вакцини доступними якомога швидше, щоб пом'якшити ситуацію", - сказав генеральний директор Пол Чаплін у заяві.

Тепер Bavarian очікує, що дохід у 2022 році становитиме від 1,4 мільярда до 1,5 мільярда данських крон (202,93 мільйона доларів і 217,43 мільйона доларів), у порівнянні з попередніми оцінками в 1,3 мільярда до 1,5 мільярда.

Компанія також підвищила свої очікування щодо прибутку до відсотка, податків та амортизації (EBITDA) до збитків у розмірі від 900 мільйонів до 1,1 мільярда крон, порівняно з попередніми прогнозами збитків у розмірі від 1 мільярда до 1,2 мільярда крон.

Минулого тижня Європейський Союз оголосив, що веде переговори про закупівлю вакцини Bavarian Nordic. Вакцина має офіційне європейське схвалення від віспи, хоча лікарі можуть призначати її не за призначенням для лікування віспи мавп. https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/bavarian-nordic-raises-2022-annual-guidance-again-after-monkeypox-vaccine-deals-2022-05-30/?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень