A A A K K K
людям із порушенням зору
комунальне некомерційне підприємство
"ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ"

Мавпяча віспа поширюється на більше країн, більше штатів США

Дата: 26.05.2022 11:30
Кількість переглядів: 54

 

Подано під : віспа мавп

Стефані Сушере | Репортер новин | Новини CIDRAP  |24 травня 2022 року

Поділіться Tweet LinkedIn Електронна пошта Друк і PDF

віспа мавп_лезії_back_of_hands-cdc.jpg

Ураження віспою мавп на тильній стороні кистей

CDC / Браян У. Дж. Махі

У країнах, які раніше не знайомі з вірусом, продовжують підтверджуватися групи випадків віспи мавп. Сьогодні в Об'єднаних Арабських Еміратах підтвердили свій перший випадок у жінки, яка відвідувала країну із Західної Африки.

 

Повідомлялося про перші виявлення також у Словенії та Чехії . У Словенії випадок стався у людини, яка поверталася з Канарських островів, Іспанія.

Канадський Квебек підтвердив 15 випадків захворювання на віспу мавп

У канадській провінції Квебек станом на понеділок підтвердили 15 випадків віспи мавп, повідомило у вівторок провінційний департамент охорони здоров’я.

Іспанії зафіксовано 11 нових випадків віспи мавп

Органи охорони здоров’я в Мадридському регіоні Іспанії заявили, що у вівторок вони виявили 11 нових підтверджених випадків віспи мавп, в результаті чого загальна кількість випадків в Іспанії досягла 48, практично всі в столиці.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я , багато з цих випадків передаються під час тісного особистого контакту, який виникає внаслідок статевих стосунків. Невідомо, що хвороба передається через вагінальні виділення або насіннєву рідину, але може передаватися через спільний одяг і білизну, крапельно-крапельний шлях, а також при контакті з шкірними висипаннями.

 

Франція, Великобританія пропонують вакцинацію

Оскільки віспа мавп є родичем вірусу віспи, вакцини проти віспи є приблизно на 85% ефективними у запобіганні віспи мавп. У Сполученому Королівстві чиновники охорони здоров’я пропонують вакцину проти віспи для близьких контактів із хворими та медичними працівниками з групи ризику.

 

"Групи охорони здоров'я UKHSA зв'язуються з людьми, які вважаються контактами з високим ризиком підтверджених випадків, і радять тим, хто пройшов оцінку ризику та залишаються здоровими, ізолюватися вдома протягом 21 дня", - повідомило агентство, додавши, що воно придбало запаси вакцин

 

Агентство охорони здоров’я Великобританії ( UKHSA ) повідомило, що сьогодні в цій країні підтверджено 14 додаткових випадків віспи мавп, в результаті чого загальна кількість досягла 71.

 

У Франції особам із високим ризиком близьких контактів також пропонують вакцини в якості постконтактної профілактики. Німеччина також замовила 40 000 доз баварської скандинавської вакцини проти віспи під назвою Imvanex — таку саму вакцину використовують у Сполучених Штатах під торговою маркою Jynneos.

 

Вчора президент Джо Байден заявив, що у Сполучених Штатів достатньо запасів вакцини проти віспи, щоб впоратися з нинішнім кластером випадків .

 

Перші випадки в Каліфорнії, штат Вашингтон

Людина в окрузі Сакраменто, яка нещодавно подорожувала за кордон, є першою людиною в Каліфорнії з віспою мавп.

 

У Сіетлі чиновники округу Кінг кажуть , що чоловік, який також нещодавно подорожував за кордон, заразився першим імовірним випадком у цьому штаті віспою мавп.

 

«Громадські працівники та медичні працівники повинні знати про зростаючий міжнародний спалах віспи мавп», – сказав Джефф Дучин, доктор медичних наук, спеціаліст із охорони здоров’я в Сіетлі та окрузі Кінг. «На даний момент у нас немає доказів того, що віспа мавп поширюється локально, але якщо є нерозпізнані випадки, це можливо».

 

Сьогодні під час клінічної роз’яснювальної роботи дослідників Центру контролю та профілактики захворювань лікарі наголосили на необхідності ретельного вивчення історії будь-якого пацієнта з новими симптомами висипу, особливо на геніталіях.

 

Хоча герпес і сифіліс є набагато більш поширеними і ймовірними генітальними інфекціями, ніж віспа мавп, дуже важливо правильно ідентифікувати висип при віспі мавп.

https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2022/05/monkeypox-spreads-more-nations-more-us-states

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень