A A A K K K
людям із порушенням зору
комунальне некомерційне підприємство
"ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ"

Новини з Китаю. Країна, що цінує епідеміологів.

Дата: 02.12.2021 08:27
Кількість переглядів: 79

 

Новини з Китаю. Країна, що цінує епідеміологів.

І не відступає від заходів нульового Covid-19.

Аналітика від місцевого епідеміолога.

Тези:

1.Тести на коронавірус для людей у зонах високого ризику будуть розширені, а ті, хто в’їжджає, і люди, які безпосередньо контактували з ними та обробляли імпортні товари, повинні дотримуватися «замкнутого циклу» управління.

2. Існуюча реакція, яка спирається на рішучі заходи, такі як швидкі блокування, часте тестування, ізоляція та маскування, щоб запобігти поширенню в громаді, все ще буде ефективною проти Omicron.

3. «Omicron має ті типи мутацій, на які шукали виробники вакцин, і вони готувалися до такого сценарію».

4. Але поки не зрозуміло, наскільки Omicron передається, або чи пов’язане будь-яке збільшення трансмісивності зі здатністю варіанта уникати імунного захисту, його власними перевагами або комбінацією обох.

5. «Навіть якщо ми бачимо, що Omicron ухиляється від вакцини більш ефективно, ніж Delta, вакцини, ймовірно, матимуть значний вплив, особливо на важкі захворювання». 

6. Лікарі з Південної Африки ще не помітили жодних ознак того, що цей варіант викликає більш важке захворювання. Але ще рано, [лікарні] госпіталізації відстають приблизно на два тижні після випадків… тому ми будемо спостерігати за цим.

7. Також важливо побачити вплив цього варіанту на країни з більшим населенням похилого віку, ніж Південна Африка, оскільки ця група найбільш сильно постраждала від Covid-19.

8. Ми не можемо втрачати з поля зору загальну картину, яка полягає в тому, що весь світ буде вакцинований.

Дослідження показало, що приблизно 347 000 смертей, не пов’язаних з коронавірусом, можна було запобігти за 7 місяців, більше половини – від серцево-судинних захворювань.

До факторів, що сприяють, належать краща якість повітря, менший транспортний рух і професійний стрес

Згідно з аналізом китайських дослідників, блокування Covid-19 на ранній стадії пандемії коронавірусу призвело до значної ненавмисної користі для здоров’я в Китаї.

У висновках, опублікованих в рецензованому журналі Nature команда заявила, що карантин міг запобігти приблизно 347 000 смертей за перші сім місяців минулого року в країні, причому близько 60% життів було врятовано від серцево-судинних захворювань.

Дослідники стверджують, що чисте повітря від меншої кількості дорожнього руху та промислової діяльності, таких звичок, як носіння масок, гігієна рук і соціальне дистанціювання, а також менше дорожньо-транспортних пригод могли сприяти меншій кількості смертей від причин, не пов’язаних з Covid-19.

Omicron і глобальний сплеск Covid-19 перевірять захист здоров’я Китаю

Влада має посилити прикордонний контроль і відстежувати умови за кордоном, щоб запобігти вхідним інфекціям

Представник охорони здоров’я впевнений, що нульова реакція країни на COVID-19 заблокує передачу вірусу в громаді

Китай подвоює свою стратегію стримування COVID-19, оскільки новий варіант Omicron та сплеск випадків коронавірусу перевіряють захист здоров’я країни.

Китай бореться з частими спалахами в громадах з літа, коли більш трансмісивний варіант Delta став домінуючим штамом пандемії.

У суботу три людини дали позитивний результат під час звичайних тестів у Маньчжоулі , місті на півночі Внутрішньої Монголії, і, як вважають, до понеділка вони передали вірус 70 іншим. Коли минулого тижня з’явився варіант Omicron, ряд країн швидко ввели обмеження на поїздки або закрили кордони .

Але Китай не оголосив про зміну своїх правил в’їзду, які включають частково закриті кордони, обмеження на прибуття та карантин для вхідних пасажирів. NHC заявив у понеділок, що існуюча реакція, яка спирається на рішучі заходи, такі як швидкі блокування, часте тестування, ізоляція та маскування, щоб запобігти поширенню в громаді, все ще буде ефективною проти Omicron.

Але зусилля будуть посилені на кордонах і на робочих місцях і районах з високим ризиком для запобігання інфекціям - Бюро профілактики та контролю захворювань NHC.

«Ми повинні уважно відстежувати тенденцію епідемії у відповідних країнах і регіонах, інтегрувати дані про пасажирів, що входять, вантажі та екологічний моніторинг ключових місць, а також посилити аналіз і раннє попередження», .

Тести на коронавірус для людей у ​​зонах високого ризику будуть розширені, а ті, хто в’їжджає, і люди, які безпосередньо контактували з ними та обробляли імпортні товари, повинні дотримуватися «замкнутого циклу» управління.

Існуюча реакція, яка спирається на рішучі заходи, такі як швидкі блокування, часте тестування, ізоляція та маскування, щоб запобігти поширенню в громаді, все ще буде ефективною проти Omicron.

Зміни, що викликають найбільше занепокоєння, здебільшого стосуються спайкового білка вірусу, який відіграє ключову роль у проникненні в клітини людини і був у центрі уваги деяких вакцин і лікування антитілами.

Омікрон - які симптоми, чи підійдуть вакцини?

Керівник Національного інституту контролю та профілактики вірусних захворювань при Китайському центрі контролю та профілактики захворювань, сказав, що Omicron, ймовірно, в’їде в Китай, але він упевнений, що нульова реакція країни на Covid заблокує передачу населення.

Загалом, тести на мазках слини або назальних зразках шукають специфічні маркери в генетичному матеріалі, щоб визначити наявність коронавірусу як індикатора інфекції. Зазвичай, два або більше таких маркерів шукають, щоб переконатися, що відповідність правильна.

Omicron: що ми знаємо, а чого не знаємо про симптоми, передачу та вакцини

Новий варіант коронавірусу Omicron привів світ до підвищеної готовності , і чиновники охорони здоров’я попереджають про можливі сплески захворюваності та тиск на лікарні, навіть коли вчені намагаються зрозуміти цей сильно мутований штам.

Всесвітня організація охорони здоров’я позначила цей варіант, про який повідомлялося агентству охорони здоров’я минулого тижня, як «дуже високий» ризик. За даними ВООЗ, попередні дані свідчать про те, що Omicron міг ухилитися від імунного захисту і поширюватися швидше, ніж попередні штами.

Але агентство також підкреслило «значну невизначеність» щодо цієї оцінки, оскільки ще надто рано для відповідей на важливі питання, наприклад, чи Омікрон більш передається, чи веде до більш важкого захворювання, чи представляє вищий ризик повторного зараження чи ухилення від існуючих вакцин. . Чому вчені хвилюються?

 «Omicron має ті типи мутацій, на які шукали виробники вакцин, і вони готувалися до такого сценарію», — сказала імунолог Кайлі Куінн, науковий співробітник Університету RMIT в Мельбурні, яка назвала раннє виявлення варіанту ознакою. що системи спостереження працювали.

Чи Omicron більш трансмісивний?

Сплеск у Південній Африці, який зріс із середнього за сім днів приблизно 300 нових випадків щодня в середині листопада до майже 2000 до кінця місяця, викликав занепокоєння. 

Але поки не зрозуміло, наскільки Omicron передається, або чи пов’язане будь-яке збільшення трансмісивності зі здатністю варіанта уникати імунного захисту, його власними перевагами або комбінацією обох..

«Ми збираємося отримати більше випадків швидко, ми вже бачимо ранні докази цього», – сказав Абдул Карім, додавши, що очікує збільшення тиску на лікарні через швидку передачу, навіть якщо симптоми цього варіанту не були більш серйозними. Лікар-інфекціоніст Санджая Сенанаяке з Австралійського національного університету сказала, що в ранніх південноафриканських даних можуть бути змішані фактори, такі як втома від заходів боротьби з хворобою Covid-19, і більш повна картина з’явиться найближчими днями.

 «Ми отримаємо більше даних, тому що ми почнемо спостерігати сотні випадків у країнах по всьому світу», – сказав він.

За його словами, місцеві медичні працівники відслідковують, скільки людей заразиться в одному випадку, який рівень контакту потрібен, щоб хтось поширив вірус, і наскільки вакциновані люди інфікувалися чи хворіли.

Чи захистять існуючі вакцини від Омікрону?

Основні виробники вакцин від Covid-19 у всьому світі вже досліджують це критичне питання, і компанії запевняють громадськість, що вони можуть оновити або переформулювати вакцини, щоб реагувати на Omicron, якщо це необхідно.

За словами Квінна з RMIT, результати таких лабораторних досліджень можуть зайняти близько двох тижнів, оскільки вчені створюють синтетичні віруси або вирощують справжні, щоб побачити, як вони стимулюють антитіла в сироватці крові, взятій у вакцинованих людей.

Реальні спостереження щодо інфекцій у вакцинованих людей та порівняння між країнами з різними рівнями вакцинації додадуть до того, що показали ці лабораторні дослідження, сказав Куінн.

Генеральний директор Moderna каже, що вакцини, ймовірно, не відповідають варіанту Omicron

Тим часом, хоча можливо, що існуючі вакцини стануть менш ефективними, як це було видно з варіантом Delta, малоймовірно, що цей варіант зробить їх марними.

«Навіть якщо ми бачимо, що Omicron ухиляється від вакцини більш ефективно, ніж Delta, вакцини, ймовірно, матимуть значний вплив, особливо на важкі захворювання», – сказав Сенанаяке. «Питання в тому, до якої міри вона буде зменшена».

Ваасіла Джассат, спеціаліст із охорони здоров’я Національного інституту інфекційних захворювань Південної Африки, сказав на брифінгу міністерства охорони здоров’я в понеділок, що наразі «переважна більшість» нових госпіталізацій у найбільш постраждалій провінції були невакцинованими .

Чи відрізняються симптоми Omicron?

Лікарі з Південної Африки, які займаються цим новим варіантом, ще не помітили жодних ознак того, що цей варіант викликає більш важке захворювання.

«Але ще рано, [лікарні] госпіталізації відстають приблизно на два тижні після випадків… тому ми будемо спостерігати за цим», – сказав Джассат.

Південноафриканський лікар загальної практики Унбен Піллей, також виступаючи на брифінгу в понеділок, сказав, що, хоча він спостерігав «дуже різке збільшення» випадків протягом приблизно 10 днів, симптоми поки що були слабкими, особливо серед вакцинованих, і відповідали іншим Хвилі Covid-19. «Ми бачили пацієнтів із симптомами, схожими на грип, сухим кашлем, лихоманкою, нічною пітливістю та загальними болями в тілі та нездужанням», – сказав Піллей, додавши, що як лікар загальної практики він спостерігатиме менш важкі випадки, ніж у лікарнях.

Ранні спостереження за збільшенням рівня госпіталізації в Південній Африці можуть бути пов’язані зі збільшенням загальної кількості людей, які інфікуються, а не через специфічне зараження Omicron, але було потрібно більше даних, особливо щодо вразливих людей, заявила ВООЗ у неділю.

Сенанаяке з ANU сказав, що також важливо побачити вплив цього варіанту на країни з більшим населенням похилого віку, ніж Південна Африка, оскільки відомо, що ця група найбільш сильно постраждала від Covid-19.

Тим часом важливо, щоб якомога більше людей по всьому світу були щеплені існуючими вакцинами, щоб забезпечити більший захист від нового штаму, сказав він.

«Ми не можемо втрачати з поля зору загальну картину, яка полягає в тому, що весь світ буде вакцинований».

Фото: EPA-EFE

Співробітники служби профілактики та контролю епідемії охороняють вхід до житлового кварталу в Пекіні 

Джерело:

https://www.scmp.com/news/china/science/article/3157913/china-reaped-big-health-benefits-early-covid-19-lockdowns?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень