A A A K K K
людям із порушенням зору
комунальне некомерційне підприємство
"ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ"

Новини світових агенств

Дата: 01.12.2021 09:26
Кількість переглядів: 75

 

За словами експерта, кількість випадків COVID-19 в ЮАР може збільшитися втричі цього тижня

 Щоденний рівень зараження COVID-19 у Південній Африці може потроїтися до більш ніж 10 000 до кінця цього тижня, оскільки новий варіант Omicron швидко поширюється, заявив експерт з інфекційних захворювань у понеділок.

Професор Салім Абдул Карім, головний радник уряду під час первинної реакції на пандемію, також сказав, що, хоча існуючі вакцини мають бути ефективними для запобігання важких захворювань у цьому варіанті, південноафриканські лікарні можуть опинитися під тиском потоку госпіталізацій від двох до три тижні.

Відкриття цього варіанту на півдні Африки викликало глобальну тривогу, оскільки країни обмежують поїздки з регіону та вводять інші обмеження, побоюючись, що він може швидко поширитися навіть у вакцинованих популяціях. 

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила в понеділок, що цей варіант представляє дуже високий глобальний ризик сплеску інфекцій, хоча необхідні додаткові дослідження, щоб оцінити його потенціал ухилення від імунітету, викликаного вакцинами та попередніми інфекціями. 

Абдул Карім, професор Університету Квазулу-Натал і Колумбійського університету Південної Африки в Сполучених Штатах, сказав, що вакцини все ще забезпечують хороший захист від Omicron через імунітет Т-клітин, відмінний від імунітету антитіл, які часто блокують інфекції.

Лікарі, які лікували південноафриканських пацієнтів з COVID-19, кажуть, що Omicron поки що викликає легкі симптоми, включаючи сухий кашель, лихоманку та нічну пітливість. Але експерти з охорони здоров’я кажуть, що ще зарано робити тверді висновки. Уряд заявляє, що робить все можливе, щоб підготувати медичні заклади, щоб впоратися з варіантом, і просить країни, які ввели обмеження на поїздки на південь Африки, скасувати їх, сказав міністр охорони здоров’я Джо Фахла на тій же прес-конференції.

Поки що не спостерігалося різкого збільшення кількості госпіталізацій або смертей від COVID-19 з тих пір, як цей варіант був вперше виявлений в Південній Африці минулого тижня, у зразках з початку листопада.

ОБОВ’ЯЗКОВА ВАКЦИНАЦІЯ

Президент Сиріл Рамафоса заявив у неділю, що влада розглядає можливість зробити вакцинацію обов'язковою для певних місць і видів діяльності - відступ від попередньої позиції, що вона залишиться добровільною. читати більше

Щоденний брифінг Reuters Вівторок, 30 листопада 2021 року.

Генеральний директор Drugmaker Moderna викликав нову тривогу на фінансових ринках після того, як попередив, що вакцини проти COVID-19 навряд чи будуть настільки ефективними проти варіанту Omicron, як проти версії Delta.

 

Основні європейські біржі впали на 1,4%, а нафта впала на 3%, тоді як ієна Японії, державні облігації Німеччини та золото зросли. Інвестори готуються до коливань і можливостей, оскільки Omicron розповсюджується.

Регулятор з питань лікарських засобів ЄС заявив, що може схвалити вакцини, адаптовані для націлювання на варіант Omicron, протягом трьох-чотирьох місяців, якщо це необхідно , але існуючі щеплення продовжуватимуть забезпечувати захист.

Президент Джо Байден закликав американців не панікувати і сказав, що Сполучені Штати розробляють плани на випадок надзвичайних ситуацій з фармацевтичними компаніями, якщо знадобляться нові вакцини.

В Англії набули чинності нові мандати щодо масок та інші заходи, спрямовані на стримування поширення цього варіанту , оскільки прем’єр-міністр Борис Джонсон очікує розширеної програми підвищення рівня захисту, яка допоможе підвищити рівень захисту.

The guardian

Південноафриканські вчені досліджують ефективність вакцин проти Omicron

Вчені з Південної Африки розпочали важливу роботу, щоб оцінити, наскільки добре вакцини від Covid протистоять варіанту Omicron , який був виявлений у більш ніж десятку країн з моменту офіційного повідомлення минулого тижня.

Варіант містить десятки мутацій, які, як очікується, змінять поведінку вірусу, включаючи його здатність викликати інфекцію та те, наскільки добре він може ховатися від імунного захисту, сформованого вакцинами або попереднього зараження старшим варіантом.

Антитіла захищають від вірусів, скріплюючи їх і перешкоджаючи зараженню клітин людини. Для цього вони повинні розпізнати окремі частини вірусу. Більшість антитіл Covid фіксуються на одному з трьох ділянок вірусу, але всі мутовані в Omicron, що означає, що антитіла, вироблені вакцинами або перенесеною інфекцією, можуть бути значно менш ефективними.

Професор Пенні Мур з Університету Вітвотерсранда та Національного інституту інфекційних захворювань у Південній Африці заявили, що «псевдовіруси» – нешкідливі, не реплікуються віруси, які використовуються для моделювання варіантів коронавірусу – будуть створені для перенесення мутацій Omicron. Потім вони будуть піддані впливу плазми крові, що несе антитіла, від вакцинованих людей і тих, хто одужав від інфекції Covid, щоб перевірити, чи нейтралізують вони вірус.

Її лабораторія оцінюватиме захист, який забезпечується вакцинами Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNtech і Johnson & Johnson, а тести на плазмі пацієнтів, які одужали, допоможуть пролити світло на ризик повторного зараження Omicron. Ранні звіти з Південної Африки свідчать про те, що повторні інфекції частіше зустрічаються з Omicron, ніж з варіантом Delta, але для впевненості потрібно набагато більше даних.

Очікується, що результати Мура, які можуть бути доступні протягом наступних двох тижнів, стануть одними з перших лабораторних доказів того, чи достатньо існуючих вакцин, щоб тримати Omicron в страху, чи виробникам потрібно буде виробляти оновлену вакцину. Але оскільки Omicron має так багато мутацій, створити псевдовіруси непросто. "Потрібний деякий час, щоб ввести таку кількість мутацій", - сказав Мур.

Що означає поява варіанту Омікрон для подвійної вакцинації?

Подальша робота над захистом вакцин триває в Африканському науково-дослідному інституті охорони здоров’я в Дурбані, де професор Алекс Сігал, вірусолог, вирощує партії живого Omicron від людей, які заразилися в результаті нещодавнього сплеску в Гаутенге в Південній Африці. Після того, як у нього буде достатньо для роботи, варіант буде перевірено на плазму крові вакцинованих людей і тих, у кого є природний імунітет після інфікування Covid.

Робота в Південній Африці є частиною невідкладних глобальних зусиль, щоб зрозуміти загрозу, яку представляє Omicron. Раві Гупта, професор клінічної мікробіології Кембриджського університету, сподівається незабаром приєднатися до зусиль, спочатку з псевдовірусами, а потім із живим Omicron. Подальші експерименти, за його словами, будуть розглядати, наскільки добре лікування синтетичними антитілами справляється з варіантом. Терапія має вирішальне значення для пацієнтів, які не можуть створити власну імунну відповідь на вірус.

Кілька виробників вакцин також розпочали дослідження того, наскільки добре уколи захищають від Omicron. AstraZeneca аналізує інфекції та статус вакцинації у людей у ​​Ботсвані та Есватіні на кордонах Південної Африки. Тим часом речник Pfizer сказав, що компанія сподівається отримати перші результати власних досліджень антитіл «у найближчі тижні».

Якщо цей варіант значною мірою уникає вакцин, як Moderna, так і Pfizer стверджують, що вони можуть виготовити нову, спеціально виготовлену вакцину приблизно за 100 днів, за умови схвалення регулюючими органами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень