A A A K K K
людям із порушенням зору
комунальне некомерційне підприємство
"ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ"

Огляд новин про проведення протиепідемічних заходів локалізації нового штаму Omicron

Дата: 30.11.2021 08:19
Кількість переглядів: 55

 

Китай не виходить з закритої зони, Ізраїль доручив проведення протиепідемічних заходів військовим( навіть відбираються проби стічної води для стеженнч за циркуляцією вірусу).

Цей варіант «настільки занепокоєний, що після десятків чи сотень штамів, які перевірялися, він змусив епідеміологів всього світу підняти червоні прапори». 

Про наші заходи, поки що немає інформації. Комунікації в нашій країні на нулі.

Огляд новин про проведення протиепідемічних заходів локалізації нового штаму Omicron

Рейтер

 Південна Африка каже, що її карають за раннє виявлення варіанта COVID

Південна Африка заявила вчора, що її карають за її передову здатність завчасно виявляти нові варіанти COVID-19, оскільки заборони на поїздки та обмеження, введені через новий варіант Omicron, загрожують завдати шкоди туризму та іншим секторам економіки.

У Південній Африці є епідеміологи і вчені, яким вдалося виявити нові варіанти коронавірусу та їх мутації на ранніх стадіях їхнього життєвого циклу. 

«Цей останній раунд заборон на поїздки схожий на покарання Південної Африки за її вдосконалене геномне секвенування та здатність швидше виявляти нові варіанти. Прекрасну науку слід схвалювати, а не карати».

Багато країн поспішили оголосити обмеження на поїздки до Південної Африки та інших країн регіону.

 

Хоча новий варіант також був виявлений в інших країнах, глобальна реакція на ці країни була «різко різною» від випадків захворювання на півдні Африки.

ВООЗ застерегла країни від поспішного введення обмежень на поїздки, пов’язаних із цим варіантом, заявивши, що вони повинні використовувати «підхід, що ґрунтується на ризику та науковий».

Велика Британія вживає нових заходів для уповільнення поширення коронавірусу Omicron

 Британія оголосила в суботу про нові заходи, щоб спробувати уповільнити поширення нещодавно ідентифікованого варіанту коронавірусу Omicron, і високопоставлений чиновник охорони здоров’я заявив, що існує «розумний шанс», що вакцини можуть бути менш ефективними проти нього.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що прибулим з усіх країн доведеться самоізолюватися, поки не отримають негативний результат ПЛР-тесту, що в роздрібних магазинах необхідно носити маски для обличчя, і настав час посилити повторні введення."Нам потрібно виграти час, щоб наші вчені зрозуміли, з чим ми маємо справу", - сказав він на прес-конференції.

Джонсон сказав, що ті, хто контактував з людьми з позитивним тестом на підозрюваний випадок Omicron, повинні будуть самоізолюватися на 10 днів і що маски для обличчя необхідно носити в 

Міністр охорони здоров'я Саджид Джавід підтвердив перші два випадки нового варіанту у Великобританії, заявивши, що вони пов'язані один з одним і пов'язані з поїздкою до південної Африки. Дві особи та всі члени їхніх домогосподарств пройшли повторне тестування та сказали самоізолюватися, поки проводилося подальше тестування та відстеження контактів.

Міністерство охорони здоров’я німецької землі Баварія також оголосило про два підтверджених випадки захворювання. Двоє людей в’їхали в Німеччину в аеропорту Мюнхена 24 листопада, до того, як Німеччина визнала Південну Африку територією з варіантом вірусу, а тепер ізолювали, повідомило міністерство, вказавши, не вказуючи прямо, що люди прибули з Південної Африки. 

В Італії Національний інститут охорони здоров’я повідомив, що випадок нового варіанту був виявлений в Мілані у людини, яка прибула з Мозамбіку.

Органи охорони здоров'я Чехії також повідомили, що вони розглядають підозрюваний випадок цього варіанту у людини, яка перебувала в Намібії.

РЕЙСІ ДО АМСТЕРДАМА

Влада Нідерландів повідомила, що 61 із близько 600 людей, які прибули до Амстердама двома рейсами з Південної Африки в п’ятницю, дали позитивний результат на коронавірус. Органи охорони здоров’я проводили додаткові тести, щоб з’ясувати, чи пов’язані ці випадки з новим варіантом. читати більше

Одна пасажирка, яка прибула з Південної Африки в п’ятницю, голландський фотограф Паула Ціммерман, сказала, що її тест негативний, але вона хвилюється в найближчі дні.

У п'ятницю впали фінансові ринки, особливо акції авіакомпаній та інших у туристичному секторі. Ціни на нафту впали приблизно на 10 доларів за барель.

Вченим можуть знадобитися тижні, щоб повністю зрозуміти мутації цього варіанту та чи ефективні проти нього існуючі вакцини та методи лікування.

Хоча епідеміологи кажуть, що обмеження на поїздки можуть бути надто пізніми, щоб зупинити Omicron від глобального поширення, багато країн по всьому світу, включаючи Сполучені Штати, Бразилію, Канаду та країни Європейського Союзу, оголосили про заборону на поїздки або обмеження на південь Африки в п’ятницю.

Японія та Британія заявили, що поширюють обмеження на поїздки на більшу кількість африканських країн, тоді як Південна Корея, Шрі-Ланка, Таїланд, Оман, Кувейт та Угорщина оголосили про нові обмеження на поїздки.

ВАКЦИНАЦІЇ

 За даними медичних і правозахисних груп, навіть незважаючи на те, що багато розвинених країн дають бустери, що приймають третю дозу, менше 7% людей у ​​країнах з низьким рівнем доходу отримали першу щеплення від COVID-19.

Сет Берклі, генеральний директор Альянсу по вакцинам GAVI, який разом з ВООЗ очолює ініціативу COVAX, спрямовану на забезпечення справедливого розподілу вакцин, сказав: «Хоча нам все ще потрібно знати більше про Omicron, ми знаємо, що поки велика частина населення світу не вакцинована, варіанти будуть продовжувати з’являтися, а пандемія триватиме».

The Guardian.

Професор молекулярної онкології з Університету Уорвіка Лоуренс Янг назвав заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням нового варіанту коронавірусу Omicron, «розбавленою версією Плану Б полегшеним». Шкода, що ми просто не йдемо трохи далі.».

 «Це не про блокування, а про те, щоб заохочувати людей працювати з дому, де це можливо, і думати про те, як ми, знаєте, наважуся сказати, використовуємо якусь форму паспорта вакцини, щоб переконатися, що всі ми в безпеці.

У країнах світу продовжують виявляти випадки захворювання на новий варіант Covid-19 Omicron. Австралія підтвердила два випадки в неділю, приєднавшись до Великобританії, Німеччини, Італії та Чехії серед інших, які заявили про випадки захворювання.

Урядовий експерт США д-р Ентоні Фаучі сказав, що «не здивувався б», якби варіант Omicron вже був у США . Президента Джо Байдена проінформували про ситуацію.

Ізраїль заборонить в'їзд відвідувачам з усіх країн через варіант Omicron. Країна також знову запровадить антитерористичні технології телефонного відстеження для тестування контактів, щоб стримувати поширення нового штаму.

У дослідженні математиків говориться, що Китай зіткнеться з «колосальним» спалахом, якщо відкриє суспільство за зразком США. За даними дослідників з Пекінського університету, він міг би мати 630 000 інфекцій Covid-19 на день, якщо б відмовився від політики нульової толерантності.

У Нідерландах виникли занепокоєння щодо варіанту Omicron після того, як у п’ятницю 61 людина дала позитивний результат на Covid-19 після прибуття двома рейсами з Південної Африки. Подальші випробування тривали, щоб визначити, чи був у когось із них варіант Omicron.

Представники охорони здоров’я Нового Південного Уельсу підтвердили два випадки після того, як люди прибули рейсом з південної Африки в суботу і дали позитивний результат на коронавірус. Деякі штати та території посилюють свої кордони, щоб зупинити будь-яке поширення, але план відкриття Нового Південного Уельсу залишається в силі.

Мальдіви заявили, що забороняють подорожувати з семи африканських країн із неділі через стурбованість новим варіантом COVID-19 Omicron. Мандрівники не будуть допущені на Мальдіви з Південної Африки, Ботсвани, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії, Лесото та Есватіні, йдеться в заяві міністерства охорони здоров’я в неділю. Мандрівникам, які прибули з цих країн протягом останніх двох днів, доведеться пройти 14-денний карантин.

Два випадки Omicron виявили в Австралії. Дві закордонні мандрівниці , які дали позитивний результат на ніч були заражені з новим варіантом Омікрон. Обидва випадки протікають безсимптомно та в ізоляції в спеціальних оздоровчих приміщеннях, і обидва повністю вакциновані.

Оскільки обмеження поширилися по Європі разом з новим варіантом, Швейцарія розширила вимоги до карантину для мандрівників, які прибувають з Великобританії, Чехії, Нідерландів, Єгипту та Малаві, де були виявлені випадки, повідомило її міністерство охорони здоров’я.

У п’ятницю Швейцарія заборонила прямі рейси з Південної Африки та прилеглих регіонів через виявлення нового варіанту COVID-19, а також наклала обмеження на поїздки з інших країн, включаючи Гонконг, Ізраїль та Бельгію. В’їзд з цих країн буде можливий лише для громадян Швейцарії або тих, хто має дозвіл на проживання в Швейцарії чи ширшій Шенгенській зоні.

Китай може зіткнутися з «колосальним» спалахом, якщо обмеження будуть послаблені Згідно з дослідженням математиків Пекінського університету, Китай може зіткнутися з понад 630 000 інфекцій Covid-19 на день, якщо відмовиться від політики нульової толерантності, скасувавши обмеження на подорожію У звіті Китайського центру контролю та профілактики захворювань математики стверджують, що Китай не може дозволити собі скасувати обмеження на поїздки без більш ефективних щеплень або специфічних методів лікування.

 «Наші висновки викликали чітке застереження про те, що на даний момент ми не готові використовувати «відкриті» стратегії, які спираються виключно на гіпотезу групового імунітету, викликаного вакцинацією, яку пропагують деякі західні країни».

Міністерство охорони здоров'я німецької землі Баварія оголосило в суботу про два підтверджених випадки захворювання на варіант Omicron . Двоє людей в’їхали в Німеччину в аеропорту Мюнхена 24 листопада, до того, як Німеччина визнала Південну Африку територією з різним вірусом, і тепер їх ізолювали, повідомило міністерство, вказавши, не вказуючи прямо, що люди прибули з Південної Африки.

Промисловий середній показник Dow Jones на Уолл-стріт в понеділок впаде приблизно на 2,5%, а ширший S&P500 відстежує втрати в 2,2%. Інші основні індекси рухаються таким же шляхом: очікується, що FTSE100 впаде на 3,8% , Hang Seng впаде на 1,2%, а Nikkei впаде більш ніж на 3%.

Однак тим часом може статися багато чого. Якщо з’являться докази того, що новий варіант не такий небезпечний, як попередні, ринки можуть дуже різко відскочити, тому за ф’ючерсними індексами будуть уважно стежити протягом наступних 24 годин до початку наступної сесії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Ізраїль забороняє в’їзд до країни всім іноземцям , що робить його першою країною, яка повністю закрила свої кордони у відповідь на варіант Omicron. Він також заявив, що використовуватиме технологію телефонного відстеження боротьби з тероризмом, щоб стримувати поширення варіанту Omicron. Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт оголосив про заборону іноземних відвідувачів у міжнародному аеропорту Бен-Гуріон поблизу Тель-Авіва в суботу.

 «Наші робочі гіпотези полягають у тому, що цей варіант вже є майже в кожній країні, — сказала міністр внутрішніх справ Айєлет Шакед в ефірі N12 «Знайомство з пресою», — і що вакцина ефективна, хоча ми ще не знаємо, наскільки». Ізраїльтяни, які в’їжджають в країну, включаючи тих, хто вакцинований, повинні будуть перебувати на карантині, сказав Беннет. Заборона набуде чинності опівночі з неділі на понеділок. У п'ятницю було введено заборону на в'їзд іноземців з більшості африканських держав.

Чехія підтвердила OmicronУ лікарні в місті Ліберець на півночі Чехії підтвердили випадок штаму Omicron у пацієнтки, повідомив представник Чеського телебачення в суботу.

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив раніше в суботу, що жінка була в Намібії і повернулася до Чехії через Південну Африку та Дубай. Бабіш сказав, що жінка була вакцинована і мала легкі симптоми хвороби.Наразі Чеська Республіка бореться зі сплеском заражень Covid-19, що робить її однією з найбільш постраждалих країн у світі за кількістю інфікованих на душу населення.

США високо оцінюють відповідь Південної Африки

США похвалили Південну Африку за швидке визначення штаму Omicron та поширення інформації зі світом, повідомляє AFP.Держсекретар Ентоні Блінкен розмовляв з міністром міжнародних відносин і співробітництва Південної Африки Наледі Пандором і обговорив співпрацю у вакцинації людей в Африці, що було розцінено як маніпуляція Китаєм з початковим спалахом Covid у 2019 році.«Секретар Блінкен особливо похвалив вчених Південної Африки за швидке визначення варіанту Omicron і уряд Південної Африки за його прозорість у розповсюдженні цієї інформації, яка повинна стати взірцем для світу», – йдеться у заяві Держдепартаменту.

Велика Британія стала другою європейською країною, яка повідомила про наявність Omicron після того, як Бельгія заявила, що виявила єдиний випадок у п’ятницю. 

Численні фармацевтичні фірми заявили, що працюють над адаптацією своїх вакцин у світлі появи Omicron після того, як Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що попередні дані свідчать, що цей варіант має підвищений ризик повторного зараження і може поширюватися швидше, ніж інші штами. У суботу професор сер Ендрю Поллард, який допоміг створити вакцину Oxford/AstraZeneca, висловив оптимізм, що існуючі вакцини будуть ефективними для захисту від серйозних захворювань, викликаних новим варіантом Omicron. Він також сказав, що «вкрай малоймовірно», що це призведе до «перезавантаження» пандемії.

 

Поллард, який також очолює урядовий Об’єднаний комітет з вакцинації та імунізації, сказав, що пройдуть тижні, перш ніж можна буде точніше оцінити серйозність: «Принаймні, з спекулятивної точки зору, у нас є певний оптимізм, що вакцина все ще повинна працювати проти нового варіанту серйозного захворювання, але насправді нам потрібно почекати кілька тижнів, щоб це 

Міністри оголосять про «вибірковий план відновлення» для подолання величезного відставання в медичній допомозі NHS в Англії як центральний елемент «тижня здоров’я» з оголошеннями, які, як вони сподіваються, дозволять їм відновити контроль над розповіддю про все більш крихкий стан медичне обслуговування та соціальне обслуговування.

Очікується, що пацієнтам повідомлять, що їм буде призначено менше наступних прийомів після операції, і замість цього заохочуватимуть використовувати додатки, телефонні та веб-сайти лікарень, щоб звернутися за консультацією до спеціаліста, якщо вони відчувають, що їм це потрібно. План є частиною переходу до того, що чиновники називають «медичною допомогою, що активується пацієнтами», що звільнить простір для вирішення проблеми.

Times of Israel

Кабмін Ізраїлю з коронавірусу мав зустрітися в суботу ввечері, щоб обговорити нові обмеження на в'їзд, прем'єр-міністр Нафталі Беннетт заявив, що виступає за суворі обмеження, а інші міністри схиляються до більш м'якого підходу.

Ізраїль був серед багатьох країн, які в останні дні заборонили іноземцям прибувати з більшості 

Крім аеропорту, іншою проблемою є система освіти, де чиновники охорони здоров’я побоюються, що спалах може бути найбільш помітним. У п’ятницю Беннетт заявив, що уряд «готується до кожного сценарію» щодо нового штаму, і рекомендував ізраїльтянам уникати поїздок за кордон. Але він сказав, що найближчих планів щодо блокування немає.

Доктор Шерон Елрой-Прейс, керівник державних служб Міністерства охорони здоров'я, заявила в п'ятницю, що вакциновані особи, які заразилися новим варіантом, як правило, мають лише легку форму захворювання. І ми просто діємо швидко, щоб не потрапити в надзвичайну ситуацію. Ми впізнали це рано… Тепер питання полягає в тому, як забезпечити, щоб подальша небезпека не потрапила в Ізраїль».

Уряд дав вказівку командуванню внутрішніх сил Ізраїлю знайти всіх тих, хто прибув із відповідних африканських країн протягом минулого тижня, і наказати їм негайно самоізолюватися. Військовослужбовці командування тилу також проведуть домашні тести на віруси, сказав прем’єр-міністр. Беннетт сказав, що наказав уряду придбати 10 мільйонів ПЛР-тестів, призначених для кращого виявлення цього варіанту. Він також доручив владі прискорити процес відбору проб стічних вод по всій країні, щоб виявити, чи новий штам широко поширюється в Ізраїлі.

"Ми знаходимося в тривожному моменті", - сказав Беннетт на прес-конференції після оголошення плану уряду по боротьбі з новим варіантом. Цей варіант «настільки занепокоєний, що після десятків чи сотень штамів, які перевірялися, він змусив Міністерство охорони здоров’я та епідеміологів Ізраїлю та всього світу підняти червоні прапори». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень