A A A K K K
людям із порушенням зору
комунальне некомерційне підприємство
"ЧУДНІВСЬКА ЛІКАРНЯ"

Боротьба з COVID-19 в Китаї

Дата: 05.11.2021 08:20
Кількість переглядів: 82

 

Читати новини з Китаю про боротьбу з коронавірусною хворобою - це як відкритий підручник з епідеміології.  Протиепідемічні заходи( у т.ч. і створення імунного прошарку населення ) виважені і довершені. Отже… 

   Протиепідемічні заходи, такі як масове тестування на нуклеїнову кислоту, епідеміологічні дослідження, відстеження походження, цільовий скринінг та карантин, коригування класифікацій зон середнього та високого ризику, були негайно прийняті органами місцевого самоврядування для припинення передачі.

Було запроваджено низку політик та заходів, щоб допомогти пом’якшити вплив локальних спалахів, оскільки спалах COVID-19 влітку вразив десятки міст.

ПЕКІН. Шанхайський Діснейленд і Діснейтаун відновили  свою роботу всього через два дні після тимчасового закриття для запобігання епідемії та робіт з контролю.

31 жовтня Діснейленд опублікував заяву про те, що в'їзд призупинено, щоб співпрацювати з епідеміологічним розслідуванням COVID-19 в інших провінціях і містах. У повідомленні просили гостей пройти тест на нуклеїнову кислоту на виході, коли залишають курорт.

Згідно з повідомленням, опублікованим штабом боротьби з епідемією Шанхаю було проведено 66 460 тестів, і всі результати виявилися негативними у двох раундах скринінгу на COVID-19 протягом 48 годин, включаючи всіх учасників акторського складу та сторонніх співробітників та туристів, які відвідали заклад під час вихідних.

Ефективна реакція шанхайського курорту Діснейленд відображає цілеспрямовані зусилля по всій країні проти спорадичних кластерних інфекцій. 

ЦІЛЬНІ ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ

Північно-Західний Китайський автономний район Нінся-Хуей запровадив закрите управління у понад 5000 будинках і квартирах, а також домашній карантин і заходи ретельного контролю за станом здоров’я.

З метою ліквідації внутрішньолікарняної інфекції, призначена Народна лікарня Нінся передала всіх пацієнтів у замкнений цикл і забезпечила їх ексклюзивним транспортом, щоб уникнути перехресного зараження.

Громадські працівники району Хайдянь у Пекіні цілодобово працювали дуже наполегливо під час закритого управління районом. Повсякденні потреби населення були гарантовані щодня через доставку до дверей достатніх запасів речей повсякденного споживання.

У провінціях і регіонах на північному заході Китаю нещодавно відродилася епідемія в ряді популярних туристичних місць. З 27 жовтня понад 9 тисяч туристів, які застрягли у прапорі Еджіна в автономному районі Внутрішня Монголія, були впорядковано доставлені додому.

Місцева влада розробила різноманітні транспортні плани для різних туристів, включаючи індивідуальних туристів, а також тих, хто подорожував автобусами, потягами чи автомобілем до туристичних місць.

Готель для медичного спостереження в Ердосі пропонує таким туристам маски, дезінфікуючі засоби та свіжі фрукти. Він також забезпечує інвалідні візки, звичайні ліки та першу допомогу для людей похилого віку, при потребі.

 

Пекін все ще стикається зі складною ситуацією з боротьби з епідемією, і необхідно посилити заходи безпеки на всіх видах транспорту, щоб зменшити ризики зараження. Міська влада продовжує просити мешканців не залишати Пекін без крайньої необхідності. В даний час мешканцям не рекомендується проводити весілля чи збори родини та друзів.

У Руілі, прикордонному місті в провінції Юньнань на південному заході Китаю, місцевий департамент охорони здоров’я та жителі докладали зусиль, щоб обмежити імпортні випадки.

Для посилення заходів щодо запобігання та контролю поліція, медичні працівники та сільські жителі цілодобово працюють, щоб придушити нелегальну міграцію та сприяти медичним рекомендаціям та вакцинації.

Академік Чжун висловив упевненість, що спорадичні спалахи COVID-19 у північно-західних та північно-східних регіонах Китаю можна ефективно контролювати приблизно за місяць завдяки зусиллям уряду.

ЗБІЛЬШЕННЯ ВИРОБНИЦТВА, БІЗНЕСУ

Було запроваджено низку політик та заходів, щоб допомогти пом’якшити вплив локальних спалахів, оскільки спалах COVID-19 влітку вразив десятки міст, включаючи Нанкін і Янчжоу, у провінції Цзянсу на сході Китаю.

У вересні уряд провінції Цзянсу оприлюднив документ, спрямований на допомогу місцевим підприємствам у відновленні нормальної діяльності, який включав зниження податків, фінансову підтримку та страхування.

Усі основні провінційні та муніципальні проекти в районах, постраждалих від епідемії, відновили роботу наприкінці жовтня цього року, а зовнішньоторговельний імпорт і експорт Цзянсу з січня по серпень зріс на 17,1 відсотка в річному обчисленні, згідно з розвитком і реформою провінції Цзянсу. 

«Носіння масок для обличчя, регулярна дезінфекція та вакцинація – це консенсус, щоб захистити себе від епідемії», – сказав Фу Юцзяо, один із співробітників японської компанії Wuxi Murata Electronics Co. Ltd., що базується в новому районі Усі в Цзянсу. .

Нішікохрі Такумі, генеральний директор компанії, сказав, що завдяки допомозі місцевої влади, яка пропонує послуги вакцинації на місці, вони впевнені в розвитку виробництва та роботи. Дохід від продажів компанії з січня по вересень цього року зріс на 22 відсотки в річному обчисленні.

Послуги з тестування нуклеїнових кислот надаються цілодобово, щоб підвищити потужність та ефективність тестування для заводів і компаній, щоб забезпечити безперебійну роботу.

У Шанхаї з 5 по 10 листопада пройде четверта Китайська міжнародна імпортна виставка (CIIE). Незважаючи на пандемію COVID-19, глобальні експоненти виявили більший інтерес і впевненість у використанні нових можливостей на китайському ринку.

Раджат Агарвал, президент Henkel Greater China, який бере участь у виставці протягом трьох років, сказав, що Шанхай швидко та ефективно запровадив надійні заходи щодо профілактики захворювань та боротьби з ними. У місті розгорнули добре організовану програму вакцинації, до якої залучили іноземців.

Епідемія також змусила виробничі компанії прискорити процес цифровізації. Jingyi Group, текстильна компанія в місті Сучжоу, Цзянсу, розробила інтелектуальні технології виробництва для скорочення людської праці.

 «Зіткнувшись із такими впливами, як зростання цін на сировину та робочу силу, ми активізували цифрову трансформацію, і в цьому році наші продажі значно зросли», – сказав Чен Лу, генеральний менеджер Jingyi Group.

Китай розширює вакцинацію, зокрема повторні щеплення, для боротьби з COVID-19 та створення імунного бар’єру.

Для досягнення балансу між економічним розвитком та зусиллями по боротьбі з варіантом «Дельта» необхідно прискорити темпи вакцинації та створити імунний бар’єр у популяції.

За даними Національної комісії охорони здоров’я, понад 1,07 мільярда людей у Китаї завершили вакцинацію проти COVID-19 до кінця жовтня, і було введено понад 2,2 мільярда вакцин.

Експерти стверджують, що Китаю потрібно 80 і більше відсотків вакцинованого населення країни, щоб створити імунний бар’єр.

Ван Хуацин, експерт з Китайського центру контролю та профілактики захворювань, сказав, що після повної вакцинації необхідна ревакцинація, оскільки кількість нейтралізуючих антитіл у реципієнтів зменшується, а захисний ефект слабшає з часом.

Низка китайських міст, включаючи Сіань, Гуанчжоу та Пекін, розпочала кампанію з введення ревакцинації проти COVID-19 від 18 років і старше, які завершили повну вакцинацію принаймні шість місяців тому.

З 25 жовтня оптовий ринок Xinfadi в Пекіні, який раніше постраждав від COVID-19, розпочав додаткову вакцинацію для понад 1000 співробітників і понад 8000 постачальників.

У районі Дасін у Пекіні є 23 тимчасові пункти вакцинації та 13 мобільних автомобілів для вакцинації, які забезпечують зручність для мешканців. 

Дедалі більше китайських провінційних регіонів, включаючи Пекін, Хубей і Ляонін, розширили свої програми вакцинації проти COVID-19, щоб охопити дітей віком від 3 років, замість того, щоб обмежувати вакцинацію особами віком від 12 років, бо вважали дітей менш уразливою групою 

Інфекційні захворювання легко поширюються в густонаселених школах і дитячих садках. Запуск програми вакцинації дітей віком від 3 до 11 років є важливою частиною створення імунного бар’єру для всього населення, а також ключовим заходом для подолання COVID-19, зазначають у Пекінській організації вакцинації та координаційній робочій групі.

У багатьох районах Пекіна 28 жовтня розпочали вакцинацію проти COVID-19 для дітей віком від 3 до 11 років. Ван Яньінь, співробітник офісу вакцинації в районі Дасін, сказав, що вони організували вчителів для спостереження за станом дітей після вакцинації, і багато місць вакцинації мали педіатрів, ліки для дітей, машини швидкої допомоги та звуковим механізмом

Китай розширює кількість вакцин для боротьби з COVID-19 і створення імунного бар’єру. Рекомендуються, зокрема, повторні щеплення – додаткові уколи, які пропонуються після повної первинної вакцинації.

Провідні пульмонологи Китаю підтвердили ефективність ревакцинації проти COVID-19 і попередили, що літні люди повинні приділяти більше уваги профілактиці захворювань, оскільки багато з них ще не вакциновані.

Чжун Наньшань, академік Китайської інженерної академії і провідний експерт з досліджень респіраторних захворювань Китаю, заявив: «Ми повинні запобігти тому, щоб хвороба викликала більше випадків із важкими симптомами, особливо серед людей похилого віку. Ми сподіваємося, що щонайменше 80 відсотків людей у ​​Китаї отримають повний курс вакцинації до кінця цього року. Літнім людям, зокрема, слід зробити ревакцинацію.

Вірус є ворогом для кожного з нас. Ми повинні взяти на себе відповідальність за боротьбу з ним.

Джерела:

Цільове стримування має на меті приборкати COVID-19, мінімізуючи вплив

http://en.nhc.gov.cn/2021-11/04/c_85048.htm

Розширена вакцинація допомагає Китаю створити імунний бар’єр проти коронавірусу

http://en.nhc.gov.cn/2021-11/04/c_85047.htm

Рекомендуються підсилювачі

http://en.nhc.gov.cn/2021-11/04/c_85045.htm


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень